Partnerystė su KTU

Kauno technologijos universitetas ir UAB „Efis“, sėkmingai dirbanti Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Kazachstano bei Gruzijos rinkose nuo 1997 metų, įmonės direktoriaus, KTU Cheminės technologijos fakulteto absolvento Gintaro Lukošiaus iniciatyva, netrukus pasirašys bendradarbiavimo sutartį, kuri bus naudinga tiek studentams, tiek visai Lietuvos mėsos pramonei.

„Žvelgiame į ateitį. Trūksta jaunų specialistų, kurie turėtų reikiamų savos srities praktinių žinių ir įgūdžių bei mokančių dirbti su specifine įranga Lietuvos mėsos pramonės sektoriuje. Tikimės padėti užauginti specialistus, kurie mokysis ne tik universiteto ribose, bet drąsiai ieškos naujovių, nebijos kreiptis į įmones, kad įgytų naujausias žinias, reikalingas tapti aukštos klasės profesionalais“, – teigė G. Lukošius.

Šiuo tikslu įmonės bei KTU CTF Maisto mokslo ir technologijos katedros atstovai parengė sutartį. Joje įmonė įsipareigoja prisidėti prie Universiteto materialinės bazės plėtros ir modernizavimo, taip pat numato skatinti iniciatyvius maisto technologijos studentus už pasiekimus studijose. Be to, „Efis“ specialistai organizuos studentų praktikas bei skirs kvalifikuotus darbuotojus studentų kursinių ir baigiamųjų darbų konsultantais bei gynimo komisijų nariais, skaitys paskaitas, ves mokomuosius seminarus įrangos, technologinių sprendimų, įmonių projektavimo ar kitais aktualiais studentų ugdymui klausimais.

Balandžio pabaigoje Maisto mokslo ir technologijų kompetencijų centre G. Lukošius jau ketvirtą kartą šiais mokslo metais vedė praktinius mokymus Gyvūninio mokslo ir technologijos studentams. Šį kartą studentai mokėsi dirbti ir maksimaliai išnaudoti technologinę įrangą gaminant vokiškas Grill dešreles ir naudojant skirtingus prieskonius, skirtingo rupumo bei technologinio paruošimo būdo faršą.

„Mūsų pačių bendrovė „Efis“ specializuojasi naujų maisto pramonės gamybinių objektų technologinio planavimo bei projektavimo, veikiančių maisto pramonės įmonių rekonstrukcijos bei modernizavimo, gamybinių procesų optimizavimo, įrangos ir atsarginių detalių tiekimo, įrangos gamybos pagal specialius užsakymus, įrangos montavimo, garantinio ir pogarantinio aptarnavimo srityje. Todėl mokymai yra orientuoti būtent į technologinės įrangos panaudojimo galimybes“, – sakė „EFIS“ direktorius.

„Tačiau intensyviai ieškome bei norime pritraukti į mokymus ir kitų pramonės įmonių atstovų, kurie galėtų savo patirtį perteikti studentams. Pavyzdžiui, kiek seniau paskaitą skaitė įmonės „Karšta-šalta“, užsiimančios įvairių virtuvės, stalo indų bei inventoriaus prekyba, atstovai. Šios dienos mokymams prieskonius atvežė, dešrelių receptūras paruošė ir studentus mokė prieskoniais bei maisto priedais prekiaujančios bendros Lietuvos ir Vokietijos įmonės „Lay Baltija“ technologė konsultantė Rita Barauskienė – KTU absolventė. Taip studentai gauna ne tik tiesioginių savo srities žinių, bet sužino apie kitas, glaudžiai su maisto pramone susijusias verslo šakas, pamato jų darbo specifiką“, – teigė G. Lukošius.

„Be abejo, labai svarbu, kad pats Universitetas suteikia studentams galimybę mokytis gamybinių procesų tokiomis puikiomis sąlygomis – fakultete esantis Maisto mokslo ir technologijų kompetencijos centras yra iš ties labai stipri mokslinė bazė būsimiesiems maisto technologams“, – sakė „Efis“ direktorius.

Anot G. Lukošiaus, ypač džiugina ir pačių būsimųjų specialistų, su kuriais jam teko dirbti mokymų metu entuziazmas, imlumas žinioms ir aktyvumas. „Nepaisant to, kad beveik visi studentai ruošiasi baigiamųjų darbų gynimui, jie savo noru ir savo laisvalaikiu dalyvauja visuose mokymuose, nori dirbti ir bandyti naujoves. Bendradarbiavimo sutartyje esame numatę įvairiapusiškai, taip pat ir finansiškai skatinti tokius šaunius studentus“, – patikino „Efis“ direktorius.